Nepředpokládejte, že dokonalý aromatický nápoj můžete ochutnat pouze v dobré kavárně: můžete si ho vyrobit sami.
Hlavním úkolem je zbavit se chyb, které mohou kávu beznadějně zničit.
Co jsou?
Uložili jste kávu nesprávně
V ideálním případě byste měli kávu skladovat přímo jako zrnka a podle potřeby ji namlít po částech. Výrobek musí být skladován ve vzduchotěsném obalu.
Pro ty, kteří si rádi dělají zásoby kávy, je tu také špatná zpráva: čím déle se skladuje, tím méně je chutná, aromatická a kvalitní.
Použili jste vroucí vodu?
Nezáleží na tom, jaký způsob přípravy kávy jste si vybrali – zda jste použili turka, french press nebo běžný šálek. Hlavním úkolem je zabránit kontaktu kávy s vroucí vodou.
Voda by neměla mít více než 95 stupňů.
Zapomněl jsem na doplňky
S jednoduchými přísadami můžete doslova proměnit šálek kávy a udělat z něj skutečné mistrovské dílo. V chladném počasí můžete do nápoje přidat zázvorový prášek a černý pepř. Pro zlepšení chuti přidejte trochu soli.
Místo běžného cukru byste měli přidat třtinový nebo javorový sirup.
Nezapomeňte také na skořici a muškátový oříšek.