Káva bude beznadějně zkažená: jaké 3 chyby děláme nejčastěji?

Img 0924 Compressed 6.jpg vaření

Nepředpokládejte, že dokonalý aromatický nápoj můžete ochutnat pouze v dobré kavárně: můžete si ho vyrobit sami.

Hlavním úkolem je zbavit se chyb, které mohou kávu beznadějně zničit.

Co jsou?

Uložili jste kávu nesprávně

V ideálním případě byste měli kávu skladovat přímo jako zrnka a podle potřeby ji namlít po částech. Výrobek musí být skladován ve vzduchotěsném obalu.

Pro ty, kteří si rádi dělají zásoby kávy, je tu také špatná zpráva: čím déle se skladuje, tím méně je chutná, aromatická a kvalitní.

káva
Foto: © Belnovosti

Použili jste vroucí vodu?

Nezáleží na tom, jaký způsob přípravy kávy jste si vybrali – zda ​​jste použili turka, french press nebo běžný šálek. Hlavním úkolem je zabránit kontaktu kávy s vroucí vodou.

Voda by neměla mít více než 95 stupňů.

Zapomněl jsem na doplňky

S jednoduchými přísadami můžete doslova proměnit šálek kávy a udělat z něj skutečné mistrovské dílo. V chladném počasí můžete do nápoje přidat zázvorový prášek a černý pepř. Pro zlepšení chuti přidejte trochu soli.

Místo běžného cukru byste měli přidat třtinový nebo javorový sirup.

Nezapomeňte také na skořici a muškátový oříšek.

multidvdorg

Jsem novinář se specializací na poskytování užitečných rad veřejnosti. Můj profil je zaměřen na sdílení praktických informací, které vám mohou pomoci v různých oblastech života.

Rate author
GARUDA