Koláče se zelím nejsou tak chutné jako ty s masem nebo jinou nevegetariánskou náplní.
Ale „zelí“ je jednodušší na přípravu, levnější a samotná zelenina je zdravá v jakékoli podobě. Hlavní je vědět, jak se podat. Zde je velmi rychlý recept.
Požadované:
- mouka – 400 gr;
- kefír – 400 ml;
- vejce – 2 ks;
- soda – 1 lžička;
- sůl – špetka;
- zelí (čerstvé) – 400 g;
- cibule – 1 ks;
- mrkev – 1 ks.
Jak vařit
1. Zelí nakrájíme, cibuli nakrájíme na drobné kostičky, mrkev nastrouháme.
2. Na pánvi s máslem orestujte zeleninu. Aby bylo zelí měkčí, můžete přidat ½ šálku vody. Osolte a okořeňte podle chuti a až budete připraveni.
3. Mouku smícháme s kefírem, přidáme sodu, promícháme, poté přidáme vejce a sůl, zaděláme těsto, poté smícháme s náplní.
4. Rozpálíme pánev, lžící vyndáme těsto a zelné placky smažíme jako lívance z obou stran.
Dobrou chuť!