Koláče se zelím, které nebudou dlouho odležet: vše promíchejte a dejte na pánev

Testo.jpg vaření

Koláče se zelím nejsou tak chutné jako ty s masem nebo jinou nevegetariánskou náplní.

Ale „zelí“ je jednodušší na přípravu, levnější a samotná zelenina je zdravá v jakékoli podobě. Hlavní je vědět, jak se podat. Zde je velmi rychlý recept.

Požadované:

  • mouka – 400 gr;
  • kefír – 400 ml;
  • vejce – 2 ks;
  • soda – 1 lžička;
  • sůl – špetka;
  • zelí (čerstvé) – 400 g;
  • cibule – 1 ks;
  • mrkev – 1 ks.

Jak vařit

1. Zelí nakrájíme, cibuli nakrájíme na drobné kostičky, mrkev nastrouháme.

2. Na pánvi s máslem orestujte zeleninu. Aby bylo zelí měkčí, můžete přidat ½ šálku vody. Osolte a okořeňte podle chuti a až budete připraveni.

Těsto
Foto: © Belnovosti

3. Mouku smícháme s kefírem, přidáme sodu, promícháme, poté přidáme vejce a sůl, zaděláme těsto, poté smícháme s náplní.

4. Rozpálíme pánev, lžící vyndáme těsto a zelné placky smažíme jako lívance z obou stran.

Dobrou chuť!

multidvdorg

Jsem novinář se specializací na poskytování užitečných rad veřejnosti. Můj profil je zaměřen na sdílení praktických informací, které vám mohou pomoci v různých oblastech života.

Rate author
GARUDA