Kolik chleba a cibule by mělo být v mletých řízcích: tajemství dokonalých řízků

Kotlety 0.jpg vaření

Mnoho lidí je stále přesvědčeno, že do mletých řízků se přidává zelenina a chléb, aby se ušetřilo na mase.

Ale to jsou nezbytné ingredience, které mění chuť řízků k lepšímu, dělají je šťavnatější, nadýchanější a chutnější.

Zbývá jen zjistit, kolik dalších přísad musíte vzít na kilogram mletého masa.

Proč se do mletého masa přidává cibule a chléb?

Díky chlebu nebo rohlíku je sekaná nadýchaná a není tak hrubá. Existují milovníci řízků s černým chlebem, ale většina gurmánů tento recept nezná.

Kotlety
Foto: © Belnovosti

Cibule, stejně jako jiná zelenina, dělá řízky šťavnatější. Mohou to být brambory, cuketa a v některých receptech dokonce rajčata.

Kolik chleba potřebujete?

Takže s jedním kilogramem mletého masa musíte vzít 200-250 gramů chleba.

Předpokládá se, že nejlepší je použít sušený bochník, který je namočený v mléce nebo vodě.

Stejně dobře využijete zeleninu: nastrouhané syrové brambory nebo cuketu. A z obilovin používají krupici.

Kolik cibule potřebujete?

Cibuli lze použít syrovou nebo smaženou.

Na stejné množství mletého masa budete potřebovat 150-200 gramů syrové cibule.

Berou více smažené, asi 200-300 gramů.

multidvdorg

Jsem novinář se specializací na poskytování užitečných rad veřejnosti. Můj profil je zaměřen na sdílení praktických informací, které vám mohou pomoci v různých oblastech života.

Rate author
GARUDA