Mnoho lidí je stále přesvědčeno, že do mletých řízků se přidává zelenina a chléb, aby se ušetřilo na mase.
Ale to jsou nezbytné ingredience, které mění chuť řízků k lepšímu, dělají je šťavnatější, nadýchanější a chutnější.
Zbývá jen zjistit, kolik dalších přísad musíte vzít na kilogram mletého masa.
Proč se do mletého masa přidává cibule a chléb?
Díky chlebu nebo rohlíku je sekaná nadýchaná a není tak hrubá. Existují milovníci řízků s černým chlebem, ale většina gurmánů tento recept nezná.
Cibule, stejně jako jiná zelenina, dělá řízky šťavnatější. Mohou to být brambory, cuketa a v některých receptech dokonce rajčata.
Kolik chleba potřebujete?
Takže s jedním kilogramem mletého masa musíte vzít 200-250 gramů chleba.
Předpokládá se, že nejlepší je použít sušený bochník, který je namočený v mléce nebo vodě.
Stejně dobře využijete zeleninu: nastrouhané syrové brambory nebo cuketu. A z obilovin používají krupici.
Kolik cibule potřebujete?
Cibuli lze použít syrovou nebo smaženou.
Na stejné množství mletého masa budete potřebovat 150-200 gramů syrové cibule.
Berou více smažené, asi 200-300 gramů.