Želé ryby jsou dalším oblíbeným novoročním jídlem, které ženy v domácnosti připravují na příchod hostů.
Mnoho lidí miluje tuto pochoutku nejen kvůli její chuti, ale také kvůli jejím výhodám. Přesto takový pamlsek obsahuje mnoho důležitých aminokyselin a vitamínů, které pozitivně působí na imunitní systém.
Ale aby byl pokrm skutečně chutný a zdravý, je důležité vybrat správnou hlavní surovinu – rybu.
Kulinářští odborníci poznamenávají, že vhodné jsou téměř všechny druhy ryb, ale nejlepší je vybrat si mořské ryby. Může to být treska, štikozubec, cejn.
Lahodnější pokrm je z červené ryby.
Pokud si přejete, můžete věnovat pozornost i říčním rybám. V tomto případě se hodí candát nebo štika.
K aspiku je lepší volit čerstvé, nevykuchané ryby s hlavou.
K uvaření bohatého vývaru jsou však potřeba ploutve, ocas a hlava.
Během vaření můžete také použít zeleninu, díky které bude pokrm chutnější.
Dříve jsme psali, jak vařit želé ryby.