Mnoho lékařů se domnívá, že maso je důležitou součástí moderní lidské stravy.
Odborníci na výživu tento názor doplňují tím, že zdraví zajišťuje pestrá a vyvážená strava.
Maso obsahuje vitamíny, minerály, aminokyseliny a další živiny.
Pojďme zjistit, které maso je lepší jíst – hovězí nebo vepřové.
Výhody hovězího a vepřového masa
Hovězí maso má bohaté minerální složení. Obsahuje hodně zinku, sodíku, hořčíku, vápníku, fosforu a železa.
Toto maso je vhodné pro lidi s anémií, těhotné a kojící matky, teenagery a sportovce. V hovězím mase je železo obsaženo ve formě hemu, což umožňuje jeho vstřebatelnost z 30 %.
Co se týče vepřového, obsahuje méně železa, ale více vitamínů B3, které jsou důležité pro nervovou soustavu.
Tento produkt bude také obsahovat více vitamínu B1, který zlepšuje trávení a stav pokožky. Vitamin B6 podporuje lepší vstřebávání bílkovin. Vepřové maso obsahuje také selen a fosfor.