Nejchutnější pilaf: tajemství vaření, o kterém ví jen málokdo

Skovoroda.jpg vaření

Hovězí pilaf je klasický rýžový pokrm. Je považován za jedno z mistrovských děl uzbecké kuchyně. I když pronikl do mnoha zemí a v každém koutě světa se o jeho původu šušká. Jedinečná chuť a textura hovězího pilafu je to, co si získá srdce většiny kuchařů a hospodyň. Pokrm lze připravit s kuřecím i jehněčím masem.

Mnoho lidí považuje pilaf za nudné jídlo. Očividně tomu tak není. Orientální koření jej činí jedinečným a výjimečným.

Není nutné používat hovězí maso, protože hlavní věcí v tomto pilafu je rýže. Díky tomu se dá dokonce považovat za veganské jídlo.

Co se týče koření, můžete jako vždy přidat více nebo méně. Druh rýže je také volitelný. Jediné, co potřebujete, jsou rozinky.

Pánev
Foto: © Belnovosti

Slyšeli jste dobře, rozinky jsou tajnou přísadou. Dodá pilafu jedinečný nádech sladkosti.

Ingredience na 4 porce:

  • 0,5 kg hovězího guláše nebo šunky
  • 1 malá cibule
  • 4 stroužky prolisovaného česneku
  • 0,5 lžičky černého pepře
  • 1 lžička mletého koriandru
  • 1 lžíce mletého kmínu
  • 0,5 lžičky pepře
  • 1 šálek vody na vaření hovězího masa
  • sůl a pepř na dochucení
  • 1,5 šálku na tenké plátky nakrájené mrkve
  • 2 šálky basmati rýže nebo rýže dle vašeho výběru
  • 1 dobrá špetka šafránu (volitelné, ale doporučené)
  • 2,5 hrnku vody na rýži

Maso dejte do kotlíku na střední teplotu a opékejte ho asi 6-8 minut.

Přidejte cibuli a česnek. Míchejte a smažte asi 1-2 minuty, dokud se nerozvoní.

Dále přidáme kuličky pepře, římský kmín, koriandr a vše dobře promícháme.

Zalijte vodou, přikryjte pokličkou a počkejte, až se vaří.

Snižte teplotu a nechte vařit asi 45 minut, dokud maso nezměkne. Určitě občas promíchejte.

Asi po 45 minutách sejmeme poklici a přidáme mrkev a rýži. Důkladně promíchejte.

Zalijeme vodou, posypeme šafránem, zvýšíme teplotu a přivedeme k varu.

Přiklopte zpět poklicí, snižte plamen a nechte asi 15 minut vařit, dokud rýže nezměkne a neprovaří.

Užijte si hovězí pilaf.

Dříve jsme vám řekli, jak nakrájet cibuli bez pláče.

multidvdorg

Jsem novinář se specializací na poskytování užitečných rad veřejnosti. Můj profil je zaměřen na sdílení praktických informací, které vám mohou pomoci v různých oblastech života.

Rate author
GARUDA