Domácí pizza je vynikající volbou pro vydatné občerstvení, jehož příprava zpravidla nezabere mnoho času.
A při vaření nebudete potřebovat mnoho úsilí – samozřejmě, pokud použijete recept z tohoto článku.
Zásobte se potřebnými ingrediencemi a pokračujte. Budete potřebovat:
- 500 g mouky;
- 300 ml teplé vody;
- 8 g sušeného droždí;
- 1 lžička cukru;
- 1 špetka soli;
- 3 polévkové lžíce rostlinného oleje.
Všechny uvedené ingredience je nutné v míse smíchat a následně uhníst v těsto.
Nechte budoucí základ pizzy na teplém místě po dobu 40 minut, poté těsto rozválejte na vrstvu jednotné tloušťky.
Těsto ihned přendejte na plech a můžete se pustit do plnění, nezapomenout nejprve potřít vršek kečupem.
Domácí pizza může být s klobásami, klobásou, smaženým mletým masem, mořskými plody, houbami, zeleninou – obecně se vším, co je v lednici. Horní vrstvu tradičně tvoří sýr.
Tato pizza by se měla péct na 180 stupňů po dobu 30-40 minut.