Ze zelí se dá připravit spousta jídel – od zelňaček a zelňačky až po koláče a saláty. Nejoblíbenější metodou je kynuté těsto. Ale to není všechno.
Řekneme vám, jak vařit zelí v korejštině.
Požadované:
- zelí – 2 kg;
- řepa – 2 ks;
- voda – 1 l;
- ocet – 150 g;
- cukr – 100 gr;
- slunečnicový olej – 100 g;
- pepř – 7 hrášek;
- česnek – 7 stroužků;
- sůl – 2 polévkové lžíce. l.;
- mletá pálivá paprika podle chuti.
Jak vařit
1. Zelí omyjte a nakrájejte nožem, ale ne na tenké nudličky, ale na čtvercové nebo jinak tvarované plátky.
2. Červenou řepu oloupeme a nastrouháme, česnek nakrájíme nožem.
3. Vodu přivedeme k varu, přidáme olej, koření, vypneme a zalijeme octem.
4. Zelí, červenou řepu a česnek zalijeme vychladlým nálevem a podtlakujeme. Necháme tři dny v pokoji při pokojové teplotě, poté necháme jeden den v lednici a můžeme podávat.
Dobrou chuť!