Nejen kysané zelí je dobré: zelí vaříme v korejštině

Kapusta 4.jpg vaření

Ze zelí se dá připravit spousta jídel – od zelňaček a zelňačky až po koláče a saláty. Nejoblíbenější metodou je kynuté těsto. Ale to není všechno.

Řekneme vám, jak vařit zelí v korejštině.

Požadované:

  • zelí – 2 kg;
  • řepa – 2 ks;
  • voda – 1 l;
  • ocet – 150 g;
  • cukr – 100 gr;
  • slunečnicový olej – 100 g;
  • pepř – 7 hrášek;
  • česnek – 7 stroužků;
  • sůl – 2 polévkové lžíce. l.;
  • mletá pálivá paprika podle chuti.

Jak vařit

1. Zelí omyjte a nakrájejte nožem, ale ne na tenké nudličky, ale na čtvercové nebo jinak tvarované plátky.

2. Červenou řepu oloupeme a nastrouháme, česnek nakrájíme nožem.

Zelí
Foto: © Belnovosti

3. Vodu přivedeme k varu, přidáme olej, koření, vypneme a zalijeme octem.

4. Zelí, červenou řepu a česnek zalijeme vychladlým nálevem a podtlakujeme. Necháme tři dny v pokoji při pokojové teplotě, poté necháme jeden den v lednici a můžeme podávat.

Dobrou chuť!

multidvdorg

Jsem novinář se specializací na poskytování užitečných rad veřejnosti. Můj profil je zaměřen na sdílení praktických informací, které vám mohou pomoci v různých oblastech života.

Rate author
GARUDA