Připravujeme lahodné květákové řízky: toto jídlo nikdo neodmítne

Kapusta 0 0.jpg vaření

U klasických řízků těžko překvapíte. Proto stojí za to věnovat pozornost původním receptům.

Nadýchané a chuťově výrazné řízky se vyrábí nejen z masa, ale i ze zeleniny.

Zároveň lze takové jídlo nazvat dietnějším a zdravějším. Hodí se také k různým omáčkám.

Ingredience

Na přípravu 4-6 porcí byste měli připravit:

Zelí
Foto: © Belnovosti
  • květák – 1 kg;
  • sýr – 200 g;
  • vejce – 3 ks;
  • mouka – 130 g;
  • strouhanka – 100 g;
  • sůl, pepř a bylinky – podle chuti.

Jak vařit kotlety ze zelí

Zelenina by měla být důkladně omyta a rozdělena na květenství. Poté by mělo zelí projít mlýnkem na maso nebo nakrájet nožem.

Vzniklou hmotu je nutné nejprve lehce vymáčknout a poté smíchat s vejci, strouhaným sýrem, strouhankou a kořením.

Směs by měla být dobře promíchána a formována do řízků.

Poté je třeba je obalit v mouce a smažit na předehřáté pánvi s olejem.

multidvdorg

Jsem novinář se specializací na poskytování užitečných rad veřejnosti. Můj profil je zaměřen na sdílení praktických informací, které vám mohou pomoci v různých oblastech života.

Rate author
GARUDA