U klasických řízků těžko překvapíte. Proto stojí za to věnovat pozornost původním receptům.
Nadýchané a chuťově výrazné řízky se vyrábí nejen z masa, ale i ze zeleniny.
Zároveň lze takové jídlo nazvat dietnějším a zdravějším. Hodí se také k různým omáčkám.
Ingredience
Na přípravu 4-6 porcí byste měli připravit:
- květák – 1 kg;
- sýr – 200 g;
- vejce – 3 ks;
- mouka – 130 g;
- strouhanka – 100 g;
- sůl, pepř a bylinky – podle chuti.
Jak vařit kotlety ze zelí
Zelenina by měla být důkladně omyta a rozdělena na květenství. Poté by mělo zelí projít mlýnkem na maso nebo nakrájet nožem.
Vzniklou hmotu je nutné nejprve lehce vymáčknout a poté smíchat s vejci, strouhaným sýrem, strouhankou a kořením.
Směs by měla být dobře promíchána a formována do řízků.
Poté je třeba je obalit v mouce a smažit na předehřáté pánvi s olejem.