Tvarohový kastrol dokáže rozzářit každý zamračený den. Hodí se jako svačina i jako plnohodnotná večeře nebo snídaně.
Aby jídlo známé z dětství jiskřilo novými barvami, musíte se v receptu vzdát mouky a nahradit ji krupicí – bude chutnější.
Požadované:
- tvaroh – 600 g;
- cukr – 4 polévkové lžíce. l.;
- krupice – 6 lžic. l.;
- zakysaná smetana – 8 lžic. l.;
- vejce – 4 ks;
- rozinky – 150 gr;
- prášek do pečiva – 1 lžička;
- vanilka podle chuti.
Jak vařit
1. Smíchejte tvaroh, vejce, cukr, vanilin v misce a rozemlejte na homogenní hmotu.
2. Rozinky zalijte vroucí vodou a nechte 5-7 minut. Jakmile se zapaří, slijeme horkou vodu a sušené ovoce osušíme na papírové utěrce.
3. Do tvarohové hmoty přidejte rozinky, krupici, prášek do pečiva a zakysanou smetanu. Promíchejte a nechte 15–20 minut, aby krupice nabobtnaly.
4. Zapékací mísu vymažte máslem a předehřejte troubu na 180 stupňů Celsia.
Nalijte těsto do formy a pečte kastrol po dobu 30 minut.
Dobrou chuť!