Pro dokonalý kastrol není potřeba žádná mouka: recept na tvarohový dezert

Yaica 0.jpg vaření

Tvarohový kastrol dokáže rozzářit každý zamračený den. Hodí se jako svačina i jako plnohodnotná večeře nebo snídaně.

Aby jídlo známé z dětství jiskřilo novými barvami, musíte se v receptu vzdát mouky a nahradit ji krupicí – bude chutnější.

Požadované:

  • tvaroh – 600 g;
  • cukr – 4 polévkové lžíce. l.;
  • krupice – 6 lžic. l.;
  • zakysaná smetana – 8 lžic. l.;
  • vejce – 4 ks;
  • rozinky – 150 gr;
  • prášek do pečiva – 1 lžička;
  • vanilka podle chuti.

Jak vařit

1. Smíchejte tvaroh, vejce, cukr, vanilin v misce a rozemlejte na homogenní hmotu.

2. Rozinky zalijte vroucí vodou a nechte 5-7 minut. Jakmile se zapaří, slijeme horkou vodu a sušené ovoce osušíme na papírové utěrce.

Tvaroh Vejce
Foto: © Belnovosti

3. Do tvarohové hmoty přidejte rozinky, krupici, prášek do pečiva a zakysanou smetanu. Promíchejte a nechte 15–20 minut, aby krupice nabobtnaly.

4. Zapékací mísu vymažte máslem a předehřejte troubu na 180 stupňů Celsia.

Nalijte těsto do formy a pečte kastrol po dobu 30 minut.

Dobrou chuť!

multidvdorg

Jsem novinář se specializací na poskytování užitečných rad veřejnosti. Můj profil je zaměřen na sdílení praktických informací, které vám mohou pomoci v různých oblastech života.

Rate author
GARUDA