Proč smažit pohanku před vařením: takhle bude kaše vypadat

Grechka 1.jpg vaření

Hospodyňky v naprosté většině případů pohanku omyjí a hned ji dají do kastrůlku k následnému vaření.

Někteří mazaní kuchaři však dělají následující: pohanku nejprve usmaží a teprve poté ji začnou vařit.

Díky tomuto triku je kaše drobivá a neuvěřitelně chutná.

Důležité je ale cereálie pořádně ohřát na pánvi.

pohanka
Foto: © Belnovosti

Jak správně smažit pohanku

Před smažením je třeba pohanku umýt. Dále musí být produkt rovnoměrně rozložen na pánvi: do té doby by již mělo být nádobí zahřáté.

Nemusíte používat olej. Pokud se ale přesto rozhodnete přidat tento produkt, pak dejte přednost máslu před rostlinným olejem.

Během smažení by se pohanka měla pravidelně míchat.

Proces smažení by měl být zastaven ihned poté, co zrna lehce ztmavnou a objeví se příjemná vůně.

Získáte tak pohanku kompletně připravenou na vaření.

Jaká kaše z toho bude?

Předsmažení pomůže pohance uvolnit olej.

Výsledkem je, že produkt získává zvláštní chuť, kterou má mnoho gurmánů rádi.

Zahřátím na pánvi se navíc z výrobku odstraní přebytečné pachy a nebezpečné mikroorganismy.

A dál. Smažení zajistí, že jídlo bude drobivé.

Pokrm dopadne dokonale. Potěší z ní i lidé, kteří pohankovou kaši nenávidí.

Dříve jsme sdíleli recept a hlavní tajemství „školkové“ mléčné rýžové kaše.

multidvdorg

Jsem novinář se specializací na poskytování užitečných rad veřejnosti. Můj profil je zaměřen na sdílení praktických informací, které vám mohou pomoci v různých oblastech života.

Rate author
GARUDA