Proč zkušení kuchaři přidávají do těsta na palačinky vařící vodu: 3 důvody

Bliny 0.jpg vaření

Zdá se, že soubor požadovaných přísad pro těsto na palačinky je známý všem kuchařům: začátečníkům i zkušeným.

Hmota by se tedy měla skládat z mouky, vajec, mléka, rostlinného oleje, soli a cukru.

Některé mazané hospodyňky však používají jinou složku – vodu, právě přivedenou k varu.

Vařící voda obvykle nahradí polovinu objemu mléčného nápoje.

palačinky
Foto: © Belnovosti

Proč se to dělá? Ukazuje se, že díky velmi horké tekutině získá těsto ideální konzistenci.

Ale jaké jsou vlastně výhody, které kuchař získá přidáním vroucí vody do směsi?

Palačinky se netrhají

Díky vysoké teplotě vody zůstanou palačinky při vaření neporušené.

Okamžitě získávají elasticitu: lze je bezpečně převrátit a přeskupit.

Palačinky jsou nadýchané a jemné

Přítomnost vroucí vody v palačinkovém těstě je zárukou vzdušného pokrmu. Kromě toho získávají palačinky chutný vzhled: ukážou se jako prolamované (s otvory).

A podobného výsledku je dosaženo i bez použití jedlé sody, minerální vody nebo droždí.

Palačinky jsou jemné

Přidáním bublající vody do těsta kuchař zvyšuje šanci na neuvěřitelně měkké palačinky.

Nejzajímavější je, že pokrm zůstane křehký po poměrně dlouhou dobu: jídlo nevyschne ani po dni.

multidvdorg

Jsem novinář se specializací na poskytování užitečných rad veřejnosti. Můj profil je zaměřen na sdílení praktických informací, které vám mohou pomoci v různých oblastech života.

Rate author
GARUDA