Smažená treska jako v sovětské kantýně: tajný recept, který si budete chtít zopakovat

Ryba 5.jpg vaření

Smažit filé z tresky tak, aby to dopadlo jako v sovětské jídelně, není vůbec těžké.

Řekneme vám, co je pro to potřeba udělat.

Jak smažit filé z tresky

Po rozmrazení je třeba rybu omýt, očistit od zbylých šupin a osušit na papírové utěrce, aby veškerá voda odtekla. V opačném případě se může pollock na pánvi rozpadnout.

Dále odstraňte všechny černé filmy, odřízněte ocas a ploutve a nakrájejte rybu na kousky.

Ryba
Foto: © Belnovosti

Každý kus obalte v osolené mouce a vložte do pánve ve vroucím rostlinném oleji.

Smažte na obou stranách po dobu 5-7 minut, aniž byste zakrývali pánev víkem. Pár minut před vařením můžete rybu pokapat citronovou šťávou a přidat cibuli nakrájenou na kroužky.

multidvdorg

Jsem novinář se specializací na poskytování užitečných rad veřejnosti. Můj profil je zaměřen na sdílení praktických informací, které vám mohou pomoci v různých oblastech života.

Rate author
GARUDA