Jedním z oblíbených receptů sovětských hospodyněk je rybí salát s čerstvými rajčaty.
Díky neobvyklé kombinaci surovin pokrm dosahuje nevšední a svěží chuti.
K přípravě budete potřebovat:
- ryby (jeseter, candát nebo losos) – 200 g;
- rajčata – 1 ks;
- okurka (čerstvá) – 1 ks;
- okurka (solená) – 1 ks;
- brambory – 3 ks;
- listový salát – 75 g;
- majonéza;
- ocet – 1 polévková lžíce. l.
Jak vařit
1. Je lepší si rovnou koupit filetovanou rybu. Poté uvaříme a nakrájíme na malé kousky.
2. Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme a nakrájíme nadrobno. Nakládané okurky nakrájíme na malé plátky.
3. Rajčata a čerstvé okurky nakrájíme na plátky.
4. Všechny ingredience (kromě rajčat a čerstvých okurek) dejte do mísy a přidejte nakrájené listy salátu.
5. Ochutíme majonézou, přidáme ocet, promícháme, ozdobíme plátky čerstvých rajčat a okurek.
Ozdobíme čerstvými bylinkami, vychladíme a podáváme.
Dobrou chuť!