Sovětské recepty: jak připravit rybí salát s rajčaty

Ovoschi.jpg vaření

Jedním z oblíbených receptů sovětských hospodyněk je rybí salát s čerstvými rajčaty.

Díky neobvyklé kombinaci surovin pokrm dosahuje nevšední a svěží chuti.

K přípravě budete potřebovat:

  • ryby (jeseter, candát nebo losos) – 200 g;
  • rajčata – 1 ks;
  • okurka (čerstvá) – 1 ks;
  • okurka (solená) – 1 ks;
  • brambory – 3 ks;
  • listový salát – 75 g;
  • majonéza;
  • ocet – 1 polévková lžíce. l.

Jak vařit

1. Je lepší si rovnou koupit filetovanou rybu. Poté uvaříme a nakrájíme na malé kousky.

2. Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme a nakrájíme nadrobno. Nakládané okurky nakrájíme na malé plátky.

Zelenina
Foto: © Belnovosti

3. Rajčata a čerstvé okurky nakrájíme na plátky.

4. Všechny ingredience (kromě rajčat a čerstvých okurek) dejte do mísy a přidejte nakrájené listy salátu.

5. Ochutíme majonézou, přidáme ocet, promícháme, ozdobíme plátky čerstvých rajčat a okurek.

Ozdobíme čerstvými bylinkami, vychladíme a podáváme.

Dobrou chuť!

multidvdorg

Jsem novinář se specializací na poskytování užitečných rad veřejnosti. Můj profil je zaměřen na sdílení praktických informací, které vám mohou pomoci v různých oblastech života.

Rate author
GARUDA