Už žádný sleď pod kožichem: tento salát nebude hosty tahat za uši

Ryba 4.jpg vaření

Každá hospodyňka se snaží zapůsobit na své hosty přípravou slavnostního menu na novoroční stůl.

V závislosti na preferencích společnosti můžete oslavit dovolenou ve stylu sovětské klasiky: Olivier, „Sleď pod kožichem“. U tohoto receptu ale udělejte alespoň jednou výjimku.

Požadované:

  • losos nebo pstruh (mírně solené filé) – 150 g;
  • rajčata (sladká odrůda) – 150 g;
  • avokádo (velké) – 1 ks;
  • okurka (čerstvá) – 1 ks;
  • tvaroh (podle chuti);
  • čerstvé bylinky;
  • balzámový ocet;
  • olivový olej.

Jak vařit

1. Rajčata nakrájíme na plátky. Nejčastěji používají cherry rajčata, která stačí nakrájet na půlky.

2. Filet z červené ryby nakrájíme na malé kostičky.

Ryba
Foto: © Belnovosti

3. Okurku oloupeme a nakrájíme na tenké proužky.

4. Oloupané avokádo lze nakrájet na půlkolečka nebo jako okurku.

5. Nejprve vložte zeleninu do salátové mísy, poté rybu, přidejte sůl podle chuti a přání. Poté přidáme nakrájený tvaroh.

6. Nakonec salát lehce pokapeme nejprve balzamikovým octem (pár kapek), poté olivovým olejem a podáváme.

Dobrou chuť!

multidvdorg

Jsem novinář se specializací na poskytování užitečných rad veřejnosti. Můj profil je zaměřen na sdílení praktických informací, které vám mohou pomoci v různých oblastech života.

Rate author
GARUDA