Tyto produkty skutečně pomáhají posilovat imunitu, ale nemohou zabránit nakažení virové infekce, vysvětlují imunologové.
Jejich nadměrná konzumace navíc může tělu uškodit. Jejich pozitivní vliv je dán zejména obsaženými fytoncidy. Ale zvyšují ochranné funkce sliznic, to znamená, že spolu s pokožkou hrají roli vnějšího imunitního štítu.
Rozluštilo, jak střevní bakterie ovlivňují imunitu
Pro tyto produkty je vlastní spíše baktericidní než imunostimulační účinek. Pro dobře fungující systém je důležité neklást důraz na ten či onen produkt, ale systematicky dodržovat vyváženou stravu.
Kromě citronu, česneku, zázvoru při virových infekcích můžete imunitu posílit i dalšími přípravky. Mluvíme o těch s vysokým obsahem zinku, který se s produkty bohatými na vitamín A dokonale vstřebává.
Velké množství tekutin, protože odplavují toxiny z těla. Důležitý je samozřejmě vitamín C, který se nachází v mnoha druzích ovoce a zeleniny. Zdůrazněte kysané zelí – tento produkt je dobrý i na střeva.