Malinový čaj nepijte při nachlazení, je nebezpečný

1675158236 Str 8 3.jpg Společnost

Maliny působí diaforeticky a antipyreticky (snižující teplotu), obsahují fruktózu, sloučeniny kaempferolu, pelargonidiny, katechiny, kyanidy, kvercetin, kyselinu galovou, antokyaniny a kyselinu ellagovou, dále vápník, železo, hořčík, draslík a fosfor.

Proto se odedávna používá jako lék na nachlazení. Čaj se připravuje ze sušeného i čerstvého ovoce, jako džem nebo drcený, s cukrem.

Nesmíme ale zapomenout na další vlastnost malin – mohou způsobovat arytmii a zpomalovat práci ledvin.

Pokud takto léčíte chřipku a nachlazení, strašně se mýlíte

Proto se nedoporučují pacientům s kardiovaskulárními a ledvinovými chorobami.

A zde je důležité nezapomenout, že při nachlazení a chřipce jsou srdce a ledviny, dokonce i u zdravých lidí, vystaveny dodatečné zátěži, a proto v takových obdobích nejsou indikovány produkty, které vytvářejí nové problémy.

Kromě toho jsou maliny také přírodním antikoagulantem, tedy ředidlem krve. Proto se nedoporučuje užívat je společně s antikoagulačními léky, mezi které patří aspirin – často preferovaný při nachlazení.

V opačném případě se zvýší pocit únavy, objeví se závratě a může začít i krvácení z nosu.

multidvdorg

Jsem novinář se specializací na poskytování užitečných rad veřejnosti. Můj profil je zaměřen na sdílení praktických informací, které vám mohou pomoci v různých oblastech života.

Rate author
GARUDA